mooie vrouwen

Beautiful women

hypnotherapie

By Miranda van der Endt

Ken je het gevoel, wanneer je je mooi aankleed? Of gewoon op de fiets springt in de kleding die je aan hebt en je haren in de wind laat waaien op een mooie zomerdag? Gewoonweg genieten van de wind op je huid en je mooi voelen?

Niet? Ik ken dat gevoel ook. Als kind speelde ik meestal binnenshuis met mijn poppen. Op de lagere school was ik meestal het grootste meisje en ik voelde me daar ongelukkig bij. Jarenlang bleef ik binnen omdat ik me onzeker voelde. Toen ik ouder werd probeerde ik me meestal te verstoppen door me te kleden in oversized zwarte kleding omdat ik dacht dat ik er in het zwart minder groot uitzag. Zelfs toen mijn man me vertelde dat hij me leuk vond in een strakke outfit, weigerde ik het te kopen. Mijzelf niet tonen was gewoon voor mij. 

In het zwart kleden en niet naar de sportschool gaan, omdat ik niet gezien wilde worden, heeft lang gewerkt. Tot de dag dat ik als ondernemer in mijn bedrijf gezien moest worden. Hoe kun je jezelf laten zien terwijl je je verstopt? 

Hoe meer ik mezelf terugtrok, hoe zwaarder ik werd. Door mezelf klein te maken, werd mijn lichaam groot. Alsof mijn lichaam me wilde vertellen dat dit niet de bedoeling was. Met wilskracht kun je dit niet overwinnen. Ik weet nu dat het belangrijk is naar je lichaam te luisteren en te doen wat je moet doen om de oorzaken hiervan weg te nemen. Ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb!

Terwijl ik dit schrijf, bevinden we ons in een hittegolf. Het is erg warm. Ik weiger nog langer zwart te dragen. Gisteren besloot ik mijn strakke witte jurk aan te trekken. In deze outfit ben ik zelfs naar mijn kantoor gegaan. Tijdens het fietsen in de zon merkte ik dat het goed voelt om gewoon te doen wat ik wil. Ik heb besloten dat ik me nooit meer ga verstoppen. Ik weet hoe moeilijk het leven kan zijn als je je verstopt. Het leven is het echter waard om er van te genieten!  

Nu ik het verschil weet tussen mezelf klein en onzichtbaar maken en volop leven, moet ik dit delen. Ken jij dit gevoel ook? Zo ja, luister dan naar me: het is echt mogelijk om je goed en zelfverzekerd te voelen. Weet dat je mooi bent. Geniet gewoon van de zon, voel de wind, waardeer het leven zoals het is. Ik geloof echt dat iedereen mooi is, ook jij! 

 

“Iedereen is mooi, op een eigen manier, jij ook! 

Miranda

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
Scroll to Top