kans op burn-out en overgang

burn-out bij vrouwen

hypnotherapie

By Miranda van der Endt

Uit CNV-onderzoek blijkt dat 17% van de vrouwen een burn-out krijgt door de combinatie van werk en de menopauze. De combinatie van werk en overgangsklachten valt 71% van de vrouwen zwaar. Dit blijkt uit onderzoek van de CNV onder 4500 vrouwen tussen de 45 en 65 jaar. Ruim drie kwart van deze vrouwen signaleert psychische of lichamelijk klachten tijdens de overgang. 25% zit tegen een burn-out aan en 73% geeft aan minder productief te zijn door overgangsklachten. 

Overgangsklachten zorgen voor minder productiviteit en burn-out

Het CNV pleit voor een adequaat menopauzebeleid en een speciale vrouwenruimte op het werk waar vrouwen zich kunnen terugtrekken. Ook stelt de CNV dat het uit de taboesfeer gehaald zou moeten worden. Dat ze deze problemen signaleren, vind ik heel erg goed. De oplossing zou ik liever in andere hoek zoeken. In plaats van de klachten te benadrukken zou ik willen dat ook de voordelen worden meegenomen zodat ook de voordelen maximaal kunnen worden benut. Ik zou liever praten over een overgangsfase waarin het lichaam zich gereed maakt voor een andere hormonale balans die andere mogelijkheden biedt.  Klik hier voor de tekst en het onderzoek van de CNV. 

Kiezen we voor de negatieve of de positieve benadering? 

Aandoeningen, stoornissen en klachten waar veel aandacht voor is, blijken in de praktijk daarna meer voor te komen. Dat komt omdat we als mensen sociaal zijn. Als we over iets horen kunnen we ons dat goed voorstellen en als we dan zelf klachten krijgen denken we meteen: Dat het heb ik ook! Onbewust hebben we een legitimering en mag het er zijn. Er wordt meer over gesproken en anderen kunnen het dan ook weer herkennen en ook bij zichzelf gaan ‘zien’. Is dat wat we willen? Dat we vooral de problemen ook aan anderen “aanpraten”? Of gaan we op positieve manier elkaar stimuleren de natuurlijke processen te benutten?

Wat wil je delen? 

Het is niet erg, maar in plaats van klachten van vrouwen op te lossen door ze apart te laten zitten, zou ik liever de overgang, die vaak samenhangt met de midlifecrisis, zien als een prachtige tijd waarin vrouwen in verhouding meer mannelijke hormonen krijgen waardoor we minder geneigd zijn te zorgen voor anderen en makkelijker beslissingen kunnen nemen.  Met andere woorden: in plaats van er een probleem van te maken, stimuleer liever deze overgangsfase te zien als een periode waarna je nog effectiever kan zijn doordat je je je talenten anders gaat inzetten.  

Wat kun je doen? 

  • Benader het positief. Ga er van uit dat het een natuurlijk proces is wat je aankan.Velen zijn je voorgegaan 🙂
  • Alle natuurlijke processen zijn ergens goed voor. Verzet je niet, maak er het beste van en maak gebruik van de voordelen.
  • Omarm de veranderingen die gevraagd worden zoals aanpassing van je levensstijl (meer bewegen, gezonder eten) als positieve veranderingen die je hoe dan ook helpen.

Wat kan ik doen?

Graag zou ik vrouwen begeleiden om in deze periode de positieve effecten te versterken en de klachten te minimaliseren. Hypnotherapie is zeer geschikt om  lichamelijke klachten te verminderen of op te lossen en met coaching kunnen de positieve effecten worden versterkt. Dit is in het belang van de werknemer, maar ook de werkgever heeft hier profijt van. 

Mijn advies:

  • Maak gebruik van de veranderingen om de volgende levensfase weer aan te passen zodat je weer energiek en vitaal je levensloop verder vorm kan geven. 
  • Iedere verandering biedt ook weer kansen. Op een andere website heb ik daar eerder een programma voor ontwikkeld. Wil je daar meer over weten,  klik dan hier.
  • Het vitaliteitsprogramma, wat je hier op deze website aantreft, is ook zeer geschikt om enerzijds de klachten te verminderen en anderzijds de positieve ontwikkelingen verder te stimuleren en om te zetten in keuzes die in deze levensfase gewenst zijn. 
  • Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden voor vergoeding. 

“Maak gebruik van de midlifecrisis om het roer om te gooien!”

Bron: www.talentwijs.com 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
Scroll to Top