mooi zijn

Durf mooi te zijn

hypnotherapie

By Miranda van der Endt

Toen ik jong was en iemand tegen me zei dat ik mooi was, geloofde ik het niet. Ik zag mezelf altijd alleen maar als te zwaar. Ik heb wel een compliment leren aanvaarden, maar heb nooit gedacht dat het waar was. Ik vond mezelf helemaal niet mooi.

In de loop der jaren heb ik daar aan gewerkt en regelmatig een dieet gevolgd. Een aantal keren ben ik fors afgevallen, maar het kwam allemaal terug, dubbel. Toen ik zwanger was van mijn jongste zoon had ik genoeg van alle diëten en kon ik het niet meer opbrengen. Ik at gewoon wat ik wilde. Het resultaat was dat ik toen echt serieus te zwaar werd. 

Ik wist al jaren dat het niet gezond was, maar ik kon mezelf er niet toe brengen mijn eten te beperken. Ik werd moe, verloor alle energie en verzette me tegen elke beweging. Ik vond alles wat ik moest doen, vermoeiend. Het is zwaar om zoveel gewicht bij je te dragen, maar dat was niet alles. Ik merkte dat ik niet wilde dat mensen me opmerkten, omdat ik te zwaar was. Tegelijkertijd was ik zo ongelukkig.

Ik begon mijn kennis van psychologie en coaching voor mezelf te gebruiken. Ik ontdekte dat het verbonden was met liefde. Ik heb gemerkt dat veel mensen met overgewicht erg liefdevolle, zorgzame mensen zijn die geneigd zijn om eerder voor anderen te zorgen dan voor zichzelf. Ook ik kan heel liefdevol zijn, maar ik had er moeite mee om het als introvert te laten zien.

Dus ik las veel boeken over het onderwerp, maar niets werkte. Tot ik iets vond dat ik al van jongs af aan wilde doen. Ik begon Hypnose te studeren en kwam er achter wat me al die jaren dwars zat.

In het leven is alles perceptie. Als je gelooft dat liefde alles is wat er is, dan is liefde alles wat je ziet. Als je gelooft dat je anderen niet kunt vertrouwen, zul je vooral onbetrouwbare mensen zien. Als je denkt dat je niet mooi bent, zul je die delen van jezelf zien, die niet mooi zijn. Als je jezelf niet als mooi ziet, besteed je ook geen aandacht aan al je mooie delen. Je kleed je niet mooi aan en zo vervul je je eigen profetie. Dit is hoe de geest werkt. Het leven geeft je waar je op focust. In gedachten concentreerde ik me op dik en lelijk zijn. Dus ik dacht dat ik het was, en mijn lichaam reageerde door het aan mij te geven. In zekere zin reageerde mijn lichaam op mijn ontkenning om mooi te zijn, door niet mooi te zijn. Ik heb anderen altijd mooi gevonden, maar mezelf niet.

Toen ik ouder werd, zag ik dat er niets mis was met mijn lichaam toen ik jong was. Het zat allemaal in mijn hoofd. En uiteindelijk werd ik echt heel dik. Toen leerde ik mezelf waarderen, zelfs met mijn gewicht. Ik begon de controle over te nemen. Ik nam de controle over mijn eetgewoonten en mijn leven.

Vorig jaar ben ik op natuurlijke wijze afgevallen en ik voel me geweldig. Waar we ons op concentreren, is wat we worden. Nu concentreer ik me op schoonheid. In mij, in jou, in de wereld. En ik wens dat je de schoonheid in jou ziet, de schoonheid in mij, de prachtige wereld die ik nu ook zie.

Nu weet ik dat ik mooi kan zijn zoals iedereen. Zodra ik dat accepteerde, kon ik mezelf laten zien, kreeg ik mijn energie, mijn motivatie en mijn zelfvertrouwen terug. Ik geloof echt dat we allemaal mooi zijn, ieder op zijn eigen manier. Jij, ik, iedereen. Nu ik me zo over mezelf denk, verstop ik me niet meer.
Ik heb een manier gevonden om de ​​betere versie van mezelf te zijn en zowel van binnen als van buiten mooi te durven zijn!

Het is mijn wens dat je weet dat jij ook mooi bent, met mooie talenten. Dat je kan genieten van het mooie avontuur dat Leven heet en klaar bent om de wereld te veroveren!

Durf mooi te zijn

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
Scroll to Top